Wilt u een evenement aanmelden? Dat kan via dit formulier

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Stichting Dansacademie Chandra Sukhai presenteert: ChandraShanti (Groningen)

28 oktober 2017 @ 20:00 - 22:00

€10

Volgens de eeuwenoude mythe kwamen de beelden van de Zonnetempel in Konark, Orissa, tot leven door het maanlicht. En dansten deze levende beelden de hele nacht door. Toen het maanlicht verdween versteenden deze beelden weer. En de houdingen waarin zij versteend zijn vormen de basis voor de oudste dansstijl ter wereld, Odissi.

Geniet tijdens deze voorstelling van de mystieke Odissi dans, de ritmische Kathak dans en de opwekkende volksdansen van verschillende staten van India.

Stichting Dansacademie Chandra Sukhai presenteert na vele jaren weer een programma in Groningen. Toen Chandrawatie Sukhai een beurs werd aangeboden om de Indiase danskunsten te gaan leren in India, veranderde haar leven voorgoed. Na vele jaren gestudeerd te hebben in India, kwam zij aan in Nederland en introduceerde zij deze bijzondere danskunsten in Nederland.

In de jaren ’90 trad ze ook al op in Groningen. Nu, meer dan 25 jaar later, zullen haar leerlingen in haar voetstappen treden en Groningen onieuw kennis laten maken met deze bijzondere danskunsten uit India.

Locatie

Vrijdagtheater
Noorderbuitensingel
Groningen, 9701 BP Nederland
Telefoon:
050 305 14 00
Website:
https://www.bijvrijdag.nl/

Organisator

Stichting Dansacademie Chandra Sukhai
E-mail:
dansschoolsukhai@hotmail.com
Website:
http://www.dansschoolsukhai.nl/