Wilt u een evenement aanmelden? Dat kan via dit formulier

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Life-Time Achievement Award voor Chandra Sukhai (Den Haag)

23 augustus 2017 @ 20:00 - 22:00

Gratis

Woensdag is de dag van Ganesha. De dag van ‘Buddhi’ – het verstand. Vandaar dat deze speciale dag op deze spectaculaire locatie gaat plaats vinden. De Life-Time Archievement Award gaat uitgereikt worden. Deze prestigieuze prijs zal in ontvangst genomen worden door danseres, choreograaf en inspirator Chandra Sukhai. Deze energieke en innoverende persoonlijkheid – van inmiddels 82 jaar – heeft vele decennia geleden een beurs gekregen.

Chandra Sukhai kreeg de mogelijkheid met deze beurs zich te specialiseren in de Indiase klassieke stijlen. Deze bracht zij naar Nederland, waar ze een dansschool stichtte en inmiddels de moeder is van Indiase dans in Nederland. Haast is te stellen dat alle huidige Hindoestaanse/Indiase dansscholen een aftakking zijn van haar initiatief.

De dansschool van mevrouw Sukhai zal drie performances verzorgen, AJCE-entertainment verzorgt een muzikale fashionshow en daarnaast zullen ambassadeurs, KWF en wethouders zorgen voor de inhoudelijke toelichtingen. Muziek is in handen van Selmon Mohaboe. Deze activiteit is gratis toegankelijk, echter dienen de gasten zich – omwille van de capaciteit – zich aan te melden. Er is mogelijkheid na afloop een drankje te drinken om na te borrelen.

Op donderdag 3 augustus is mevrouw Chandra Sukhai onverwacht overleden. De invulling van de avond wijzigt daardoor, op dit moment is nog niet bekend hoe.

Over het Ganeshaa festival

Een week lang; 21 tot en met 27 augustus, zal Den Haag een bruisende en unieke opleving kennen.

Dit is de week waarin het Ganeshaa Festival zich zal afspelen. Op diverse locaties in de stad, van openbare plekken tot bijzondere oorden, zal op elke dag een activiteit plaatsvinden doorspekt met cultuur, entertainment en informatie. Met vooraanstaande internationale namen uit diverse vakgebieden zal het Festival een rijk aanbod bieden aan een diversiteit aan mensen, want: werkelijk iedereen is welkom. Het Ganesha Festival stimuleert de samenkomst en interactie tussen mensen en doet dit door middel van interessante activiteiten zoals muziek, dans, eten & drinken, lezingen en performances. Daarnaast organiseert het festival maatschappelijk relevante initiatieven zoals onder andere het uitdelen van voedsel aan dak- en thuislozen, het presenteren van een gratis tentoonstelling in een vermaard museum en het bezorgen van een onvergetelijke avond voor ouderen in zorginstellingen.

Gegevens

Datum:
23 augustus 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , ,
Website:
http://www.swgf.nl/programma-2/

Locatie

Hotel Kurhaus
Gevers Deynootplein 30
Den Haag, 2586 CK
Website:
http://www.amrathkurhaus.com/nl/