Wilt u een evenement aanmelden? Dat kan via dit formulier

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bharata Natyam Arangetram van Widia Soochit

28 april 2018 @ 19:30 - 22:30

€10

Liefhebbers van klassieke Indiase dans mogen deze voorstelling niet missen!  Geniet van een van de oudste klassieke dansvormen uit Zuid-India: ‘Bharata Natyam’. Dit is tevens de meest populaire Indiase dansstijl in Nederland. De titel ‘Arangetram’ betekent letterlijk ‘het betreden van het toneel’ en wordt gezien als een dansexamen binnen deze dansstijl.

Widia Soochit doet met deze voorstelling haar examen, haar Arangetram, onder begeleiding van live Zuid-Indiase klassieke muziek. Widia was al jong aan het dansen. Vanaf haar 10e levensjaar danst ze ‘Bharata Natyam’ en de afgelopen 5 jaar heeft ze les van Jolanda Boejharat bij de Indiase dansschool Monsoon in Den Haag.

In de voorstelling komen verschillende stijlen naar voren, waaronder puur ritmische stukken met virtuoos voetenwerk en sierlijke bewegingen zoals de Jatiswaram en het afsluitende stuk de Tillana. Daarnaast worden er expressionele stukken vertoond, die door middel van mooie handgebaren en gezichtsexpressies de diverse eeuwenoude verhalen uit India vertellen. O.a. verhalen over Devi (Shabdam), die de sterke vrouwelijke kracht belichaamt; over Shiva (Nattanam Adhinar), de dansgod en vernietiger en over Vishnu/Krishna (Dasavataram en Sadhinchine) de instandhouder die het kwaad bestrijdt.

De muzikale begeleiding wordt live verzorgd door gerenommeerde artiesten uit India en Duitsland. Hun specialiteit is klassieke Zuid-Indiase muziek.

Danseres: Widia Soochit
Nattuvangam (Cymbaaltjes): Jolanda Boejharat
Zang: Sri Manickam Yogeswaran (uit Duitsland)
Fluitist: Sri Ravichandra Kulur (uit India)
Mridangam (trommel): Sri Giridhara (uit India)
Presentatie: Usha Jaggan

Gegevens

Datum:
28 april 2018
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.theaterzuidplein.nl/productie/widia-soochit/

Locatie

Theater Zuidplein
Zuidplein 62
Rotterdam, 3083 CW
Telefoon:
+31 (0)10 20 30 203
Website:
www.theaterzuidplein.nl

Organisator

Monsoon
Telefoon:
06-412 493 83
Website:
http://monsoonfoundation.nl/